18/1/12

Mini cupcakes de vainilla

Aquí teniu el necessari per fer els mini cupcakes que us ensenyava ahir:
PER LA BASE:
400gr de sucre
200gr de mantega
500gr de farina
4 ous
150cc de llet
1 culleradeta de llevat
1 cullerada d'essència de vainilla

PEL BUTTERCREAM
200gr de sucre glas
125gr de mantega
1 cullerada d'essència de vainilla
3 cullerades de llet semi
xocolata de cobertura (en el cas que es vulgui el buttercream de xocolata)
tint del color que es vulgui (en el cas del buttercream normal)

PREPARACIÓ:
Agafem el sucre i la mantega a temperatura ambient i ho barrejem. Un cop feta la mescla, es van posant els ous, un per un i seguidament l'essència de vainilla i la llet. Un cop tot barrejat, es va afegint la farina (millor si és tamissada) i el llevat que ja l'haurem barrejat amb la farina prèviament. Ens ha de quedar una massa fina.
Emplenem els paperets dels cupcakes amb la barreja. Recordeu, no s'han d'emplenar fins a dalt de tot, tan sols 1/3 part.
Ho posem al forn a 180ºC ja precalentat anteriorment. La cocció és d'uns 20 minuts.
Un cop cuit ho traiem i ho deixem refredar. Mentrestant preparem el buttercream:

Pel buttercream s'agafen tots els ingredients excepte la xocolata o el tint i es barreja tot. Un cop tenim la crema feta, s'agafa, o bé la xocolata o bé el tint desitjat per posarhi el sabor o el color.
Si volem fer-lo de xocolata, la desfem al bany maria i quan estigui tèbia, la barrejem amb la crema i la deixem refredar una mica més a la nevera (5 minuts).
Si volem fer-ho nomès amb color, afegim el tint, barrejem i ja podem posar a la màniga. Pel tint, jo faig servir els de la casa Squires Kitchen en pasta. Cada pot surt per uns 3,5€ i dura moltíssim. Desprès us explico com fer-lo durar, ara acabem la recepta.

Un cop hem posat el color o la xocolata, muntem la màniga pastissera i ja podem decorar.


RECEPTA APTE PER A CELÍACS: en aquest cas, tots els productes utilitzats son aptes per a celíacs. Tan sols s'haurà de canviar la farina normal per una de celíac. Compte amb la xocolata per cobertura, jo utilitzo la Nestlé que és la que sé que és apte. El tint per el buttercream és apte també, però atenció, no totes les marques ho son. Així que si voleu anar segurs, utilitzeu els de la marca Squires Kitchen en pasta. Els Wilton també però no ho certifiquen, Sugar Flair també ho és d'apte, aquest sí amb certificat. 

Una abraçada!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario